TV2: Advarer om Retinol

Retinol har blitt et populært emne innen hudpleie, spesielt på sosiale medier som TikTok og Instagram, med over 1,3 millioner innlegg om emnet. Dette stoffet, som finnes i ansiktskremer og andre hudpleieprodukter, er kjent for sine fordeler som å forebygge fine linjer, mørke flekker, redusere tette porer, og ha en effekt på akne. Imidlertid advarer hudeksperter om at retinol ikke passer for alle. Hudterapeut Alexandra Dahl uttaler at unge mennesker, spesielt de under 20-25 år, ikke bør bruke retinol da deres hud vanligvis bare trenger fuktighet og solbeskyttelse. Bruk av retinol i ung alder kan svekke hudbarrieren, som er essensiell for å beskytte mot bakterier og andre mikroorganismer, og kan føre til rødhet og irritasjon.

Retinol, en form for A-vitamin og en type retinoid, er mest brukt for sine anti-aging egenskaper og kan kjøpes reseptfritt i Norge, med en maks lovlig konsentrasjon på en prosent. Det anbefales ikke for gravide på grunn av risiko for skade på fosteret. Hudlege Mari Skylstad Kvernebo peker på at retinol hovedsakelig bør brukes av de over 40 for å redusere linjer, rynker, og solskader, og advarer mot bruken for unge mennesker som kan oppleve negative effekter som irritert hud.

Til tross for retinols popularitet, påpeker Kvernebo at unge kanskje blir for opptatt av sitt utseende, delvis påvirket av sosiale medier, og bruker unødvendig mye penger på hudpleieprodukter de ikke trenger. Apotek1 rapporterer om stor etterspørsel etter retinolprodukter, inkludert de tilpasset yngre hud for å bekjempe kviser og uren hud. Kvernebo understreker at solkrem er den beste «kosmetiske» kremen, spesielt i sommerhalvåret når huden er mer utsatt for solskader.

For de som ønsker å begynne med retinol, anbefaler Dahl å starte forsiktig med produkter som inneholder 0,1 prosent retinol og gradvis øke bruken basert på hudens toleranse. Dette tilnærmingen bidrar til å minimere risikoen for bivirkninger som tørr og rød hud.

Les artikkelen på TV2 >

TILBUD 20% MSM Flytende Betakaroten
Legg til for å sammenligne
Legg til for å sammenligne
Legg til for å sammenligne
Legg til for å sammenligne
Legg til for å sammenligne
TILBUD 20% Royal Tan betakaroten
kr199

Royal Tan betakaroten

Legg til for å sammenligne
Vitamin1.no
Logo
Sammenlign varer
  • Total (0)
Sammenligne
0