Betakaroten for bedre syn

Er du bekymret for synet ditt? Ønsker du å forbedre synet ditt på en naturlig måte? Da kan betakaroten være svaret du har lett etter!

 

Betakaroten er en antioksidant som finnes naturlig i en rekke matvarer, inkludert gulrøtter, søtpoteter, spinat og brokkoli. Det er også tilgjengelig som et kosttilskudd i kapsel- eller tablettform.

En av fordelene med betakaroten er at det kan hjelpe til med å beskytte øynene mot skadelige UV-stråler fra solen. Dette kan bidra til å redusere risikoen for øyeskader, inkludert grå stær og makuladegenerasjon. Forskning viser også at betakaroten kan bidra til å forbedre nattsynet og redusere risikoen for tørre øyne.

En annen fordel med betakaroten er at det kan bidra til å opprettholde sunn hud og hår. Som en antioksidant kan betakaroten bidra til å beskytte huden mot solskader og andre skadelige faktorer som kan føre til tidlig aldring. Det kan også bidra til å forbedre hudens tekstur og elastisitet, samt styrke hår og negler. Betakaroten har vist seg å ha helsefordeler for å forbedre synet. Det kan bidra til å forhindre nattblindhet, og det er også bevist forebyggende for aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) og tørre øyne.

Betakaroten beviser også sin effektivitet som antioksidant. Antioksidanter hindrer produksjonen av frie radikaler, som er oksiderte molekyler som skader celler i kroppen.

Selv om intet enkelt kosttilskudd vil drastisk endre synet ditt, vil inntak av betakaroten som en del av et balansert kosthold kunne støtte din generelle øyehelse og syn.

Hva er betakaroten?

Betakaroten, kjent som et karotenoid, representerer en undertype av vitamin A. Betakaroten er bare en av de over 500 forskjellige typene karotenoider som hovedsakelig finnes i frukt og grønnsaker.

Når du spiser mat med dette næringsstoffet, bidrar det til å styrke immunforsvaret ditt, slik at du kan komme deg raskere etter skader samtidig som du potensielt forbedrer synet ditt.

Fordelene med betakaroten for optisk helse

Når du spiser mat som inneholder betakaroten, blir kjemikaliet til pro-vitamin A. Pro-vitamin A bidrar til å beskytte dekket over øyet, som er hornhinnen.

Betakaroten som kosttilskudd er tryggere enn å innta vitamin A i sin sanne form, da kjemikaliet omdannes til vitamin A i kroppen. Derfor brukes kun mengden vitamin A som kroppen trenger.

I tillegg til å beskytte hornhinnen, bygger betakaroten opp en barriere for slimhinnene. Dette bidrar til å forhindre øyeinfeksjoner og problemer med tørrhet.

Næringsstoffet kan forbedre noen tilstander, for eksempel retinitis pigmentosa (RP). RP, en arvelig tilstand, fører til at netthinnen gradvis degenererer. Det kan til slutt føre til blindhet.

Betakaroten, som i stor grad er kjent som et næringsstoff i gulrøtter, har til og med fått anerkjennelse i historiens annaler. Under andre verdenskrig annonserte det britiske matdepartementet for spising av gulrøtter, noe som det erklærte hjalp under strømbrudd. Før den tid ble ikke gulrøtter populært konsumert.

Forskere mener at betakaroten først og fremst viser sin verdi på tre primære måter. Det bremser problemer med nattblindhet, reduserer aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD), og forhindrer at øynene blir for tørre.

Et verktøy for å hjelpe nattblindhet

Nyctalopi er en tilstand som gjør det ekstremt utfordrende å se i dårlig lys, og det er det medisinske navnet på nattblindhet. De underliggende årsakene til denne tilstanden kan stamme fra glaukom, grå stær eller nærsynthet (nærsynthet). En vitamin A-mangel kan også være en medvirkende faktor.

Selv om mangel på vitamin A kan føre til nattblindhet, viser studier at å ta betakaroten-piller og øke kostholdet kan bidra til å lindre symptomene. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen din, kan vitamin A-tilskudd virke raskere enn kosthold for å fremme bedre syn.

Aldersrelatert makuladegenerasjon og betakaroten

 Med aldersrelatert makuladegenerasjon forverres sentralsynet gradvis og det generelle synet blir uklart. Ett eller begge øyne kan være påvirket av tilstanden, som er mest vanlig hos de over 50 år.

Selv om AMD ikke kan kureres, kan flere behandlinger bremse progresjonen. Høye blodnivåer av betakaroten og andre karotenoider har vist seg å redusere sjansene for å utvikle progressiv AMD, som ofte forverres når folk blir eldre.

Spesielt har studier vist at røykere som spiser en diett med mye frukt og grønnsaker som er rike på betakaroten kan redusere sjansen for å utvikle AMD. Dessuten er det også fordelaktig å spise måltider med mye betakaroten, alfa-karoten og vitamin C.

Hvordan kosttilskudd med betakaroten kan hjelpe til med tørre øyne

Tørr hud og tørre øyne er to bivirkninger som kan skyldes mangel på vitamin A. Å få i seg nok betakaroten i kosten eller via kosttilskudd kan bidra til å lindre tørrhet ettersom kroppen omdanner betakaroten til vitamin A.

Så hvis du vil forbedre synet og se bedre ut og føle deg bedre, kan betakaroten være det naturlige valget for deg!

 

Royal Tan gir deg en gyllen og brun hudfarge, i tillegg styrkes hår og negler. Det kan også bidra til å redusere rynker og strekkmerker, samt tørr og flassende hud. Royal Tan er ikke bare et betakarotenprodukt, men et helhetlig skjønnhetsprodukt!

Royal Tan Betakaroten

Anbefalt bruk: Anbefalt daglig dose: 2 tabletter. Tas med mat. Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Boksen inneholder 60 tabletter som tilsvarer en måneds forbruk.

Kosttilskudd skal ikke brukes som en erstatning for et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil. Ikke anbefalt for bruk av gravide eller ammende kvinner. Hvis du tar noen medisiner, ta kontakt med lege før bruk. Avslutt bruken og kontakt lege hvis bivirkninger oppstår. Ikke beregnet for bruk av personer under 18 år. Oppbevares på et kjølig og tørt sted, som er utilgjengelig for barn.

 

Abonnement
Produsent: Vita Pura

Produktet selges som abonnement. Velkomsttilbud for nye kunder: Kun 199,- for 30 dagers forbruk. Gratis frakt. Ingen bindingstid.

 

1) The importance of antioxidants and place in today’s scientific and technological studies

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6828919/

2) Vitamins and Mineral Supplements for Retinitis Pigmentosa

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6409042/

3) Fact or Fiction?: Carrots Improve Your Vision

https://www.scientificamerican.com/article/fact-or-fiction-carrots-improve-your-vision/

4) Intakes of Lutein, Zeaxanthin, and Other Carotenoids and Age-Related Macular Degeneration During 2 Decades of Prospective Follow-up

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26447482/

5) Vitamins for AMD

https://www.aao.org/eye-health/diseases/vitamins-amd

Vitamin1.no
Logo
Sammenlign varer
  • Total (0)
Sammenligne
0